INGE MOOIJ

In 1998 besloot ik mijn fulltimebaan op te zeggen en werd ik eigen baas. Het begon met enkele uren per week als ambulant kapster. Het vak was alleen zo ontzettend leuk, en de reacties en resultaten erg positief, en zo was ik al snel fulltime kapster. Steeds vaker kreeg ik de vraag of men bij mij thuis konden komen om geknipt en gekleurd te worden. Dit was het moment waarop ik mijn eigen salon begon. Jarenlang heb ik met veel plezier een kleine salon aan huis gehad. In deze periode nam ik ook veel deel aan kappers- en make-upwedstrijden. Ik won mooie prijzen en ook kwamen er meer en meer klanten. Toen kwam het moment waarop ik moest kiezen: stoppen van aannemen van klanten óf opzoek naar een groter pand? 


Met veel plezier opende ik in 2013 Hairstudio Inge, het huidige pand waar we met een topteam werken. Een mooie salon met een stel professionele hairstylisten waar ik enorm trots op ben. Nog steeds trainen we met grote regelmaat en blijven we onszelf ontwikkelen.

MANON VAN GOOR

Eén van de kapster bij Hairstudio Inge is Manon. De 37-jarige kapster begon op haar dertigste aan de kappersopleiding. In 2012 behaalde ze haar diploma niveau twee en in 2013 het diploma voor allround kapper (niveau drie). Ze volgde vervolgens onder andere kleurtrainingen, producttrainingen en een training om krullen te knippen. Bovendien heeft ze de cursus tot barbier succes afgerond.

“Als klein meisje had ik al de wens om kapster te worden. Na verschillende baantjes bleef het kriebelen en toen ik de kans kreeg om de opleiding te gaan doen heb ik deze gegrepen. Ik heb het enorm naar mijn zin bij Hairstudio Inge. We werken in een klein team, we kennen elkaar goed en hebben dingen voor elkaar over. Er heerst een familiegevoel en volgens mij is dit bij en voor de klanten ook te merken. Ook met de klanten heb ik inmiddels een band opgebouwd.

De diversiteit en de uitdagingen in het werk zorgt ervoor dat Manon met veel plezier haar werk doet: “Het spreekt mij erg aan dat er allerlei mensen komen. De jongste klanten zijn de baby’s en de oudste is inmiddels al ruim over de tachtig. Kinderen knippen vind ik erg leuk om te doen en maak er voor hen altijd een leuk uitje van! In alles binnen het werk kan ik mijn geduld en inlevingsvermogen goed inzetten en dit is dan ook mijn kracht.”

JODY MOOIJ

Het knippen zit misschien wel in het bloed van de 26-jarige Jody. Als kind droomde ze er al van en nu is haar droom werkelijkheid geworden. Door Inge werd ze geïnspireerd om de opleiding tot kapster te volgen aan het ROC van Twente. Jody: “Ik heb in 2013 mijn eerste stage gelopen bij Hairstudio Inge en ben sinds 2015 werkzaam. Ik doe dit met veel plezier! Dit jaar mag ik mij ook allround kapster noemen na het behalen van niveau drie en daar ben ik trots op.” Naast een afgeronde opleiding heeft Jody ook al de nodige trainingen gevolgd. Kniptechnieken, kleurtraining en producttraining; allemaal zaken waar ze nu de nodige kennis en ervaring in heeft opgedaan.

Haar creativiteit is één van de krachten en ze geniet er van om zich helemaal uit te leven op nieuwe en mooie creaties. De specialiteit de jonge kapster is het knippen van de heren. Voor haar is uiteindelijk maar één ding echt belangrijk: “Ik wil de mensen mooi en blij maken, zodat ze meer dan tevreden de deur uitlopen en veel plezier hebben van hun coupe. De klant is voor mij koning!”

We are sorry, but your browser is too old

Please update your browser, or try one of these: